Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Linde voor krokodillenveldje

Zaterdag 7 januari om 12.00 uur wordt de laatste hand gelegd aan de plaatsing van een nieuwe boom op het krokodillenveldje aan de Chopinstraat/Handelstraat/Bachlaan. Alle wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, zodat we elkaar ook nog de beste wensen voor 2017 kunnen geven. We zorgen voor een feestelijk warm drankje en wat lekkers erbij.

Alle Arnhemse gemeenteraadsleden mochten in 2016 een boom uitkiezen en (laten) planten op een plek naar keuze. De in onze wijk wonende gemeenteraadsleden Karin Lasthuizen en Karin Kalthoff hebben 'hun' bomen aan de wijk geschonken. Dit gebaar stellen we natuurlijk erg op prijs. 

Bewoners hebben kunnen stemmen over een plek voor de bomen en daaruit zijn de plaatsen gekozen. Eén boom is al geplaatst op het schuine grasveld tussen de Bachlaan en de Kluizeweg. De andere boom wordt deze week deels geplaatst en als wijkbewoners mogen we samen met Karin Kalthoff de laatste hand leggen aan het planten van de boom. We hopen zaterdag veel mensen te treffen bij de Krokodillen.