Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Beleef het recente verleden: terug naar 1961

Kom zondag 26 maart kijken in de museumwoning op de Eduard van Beinumlaan 24. De woning is die dag voor het eerst open voor publiek van 13.30 tot 16.30 uur.
Ruim 55 jaar geleden bouwde Volkshuisvesting (toen nog Centrale Woningstichting geheten) een aantal seniorenwoningen in de wijk Het Cranevelt. Nu lijkt op het eerste gezicht niets bijzonders aan deze woning. Het bijzondere zit hem in de vele details van 'het gewone'. Zo zitten alle vaste kasten (met kastsleutel!) nog in de woning, is overal origineel deurbeslag aanwezig, is de woonkamer nog voorzien van een glaspui met daarachter de slaapkamer. De keuken is compleet gerestaureerd. De badkamer treft u aan zoals deze in 1961 is 
opgeleverd.

Door het hoogteverschil in de wijk is de voordeur alleen via een trap bereikbaar. Blijkbaar waren senioren in 1961 uitsluitend goed ter been! Gelukkig is de achterdeur wel gelijkvloers te bereiken.

Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem werkt al een aantal jaren aan het bewaren van ons erfgoed door woningen met authentieke details te restaureren. Alle museumwoningen worden bewoond en door de huurder met liefde ingericht met spullen uit de tijd passend bij het bouwjaar van de woning. De woningen zijn in principe iedere laatste zondag van de 
maand open voor publiek. Kom gerust eens langs!

Meer informatie leest u op www.museumwoningenarnhem.nl 

http://www.volkshuisvesting.nl/