Naast het verzorgen van diverse sportieve en ontspannende activiteiten in de recreatiezaal en de gymzalen, worden er door de recreatieve vereniging, en met inzet van enthousiaste vrijwilligers, tal van activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd of mede mogelijk gemaakt.

Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een landelijk evenement en spelen er op die dag duizenden kinderen buiten. De initiatiefnemers vragen hiermee aandacht voor het buitenspelen. Niet alleen omdat buitenspelen leuk is maar ook omdat buitenspelen gezond is en belangrijk voor opgroeiende kinderen. Klik voor meer informatie.
 
Ook Alteveer-Cranevelt doet bijna jaarlijks mee aan de Buitenspeeldag. De locatie van dit leuke evenement is Bernard Zweerslaan/hoek Sweelincklaan. De weg wordt lokaal afgezet zodat er veilig gespeeld kan worden op o.a. een luchtkussen, de traditionele zandberg en met bijv. rollerskates/skateboards. Via de wijkvereniging is er o.a. een buttonmachine beschikbaar, er wordt geschminkt en een dansworkshop gehouden. Door de financiële en/of materiële  bijdrage van de wijkvereniging, de COOP, DJ Max en Grondverzetbedrijf van Elferen  is de Buitenspeeldag in onze wijk ieder jaar weer een succes!
 

Maarrrrr...  ook dit evenement staat of valt met de deelname van vrijwilligers. Voor de wijk: door de wijk! Help mee om er voor de kinderen een onvergetelijke middag van te maken en geef je op door een mailtje te sturen. Bij voorbaat hartelijk dank!