Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Sint Maarten

Datum: 
vrijdag 11 november 2016 18:45 tot 20:00

Op vrijdagavond 11 november kunt u weer genieten van kindergezang bij u aan de voordeur. Dan komen de kinderen met lampions door de straten en mogen ze bij huizen, waar een kaars voor het raam staat te branden, aanbellen en een St. Maartenliedje zingen. In ruil daarvoor rekenen ze op een traktatie. De meeste kinderen hopen op iets zoets, maar een mandarijntje vinden sommigen ook wel lekker. De kinderen en hun ouders verzamelen zich vanaf 18.45 uur bij op het Beethovenplein bij de COOP. Na een bekertje warme chocolademelk of Glühwein zijn ze niet meer te houden en waaieren ze (we proberen ze tot 19.00 uur daar te houden) uit over de diverse straten. Ouders, probeer de wat grotere kinderen een eindje verderop de wijk in te laten gaan. We hopen dat ook daar mensen een kaars voor hun ramen zetten, anders wordt de druk op de huizen op de Cattepoelseweg en de Obechtstraat wel erg groot. Om 20.00 uur willen we dat alle kaarsen uit gaan, in ieder geval voor de ramen worden weggehaald. Dan is het voor de kinderen duidelijk dat St. Maarten is afgelopen. Bent u eerder door uw snoepvoorraad heen, dan blaast u de kaars ook gewoon uit en belt er geen kind meer aan. We hopen dat u geniet van de blijde gezichtjes in het lampionlicht en dat de kinderen een spannende en leuke avond beleven. Met elkaar maken we er een leuk evenement van. Dank vast voor ieders medewerking.

Marjan van Roon Bestuur Craneveer.