Naast het verzorgen van diverse sportieve en ontspannende activiteiten in de recreatiezaal en de gymzalen, worden er door de recreatieve vereniging, en met inzet van enthousiaste vrijwilligers, tal van activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd of mede mogelijk gemaakt.

Buurtfeest

Om het jaar wordt er op het Beethovenplein een groots Buurtfeest voor de hele wijk gehouden. Het laatste feest was op 12 september 2015 en het volgende zal op een nader te bepalen datum in september 2017 opnieuw gevierd worden. Traditiegetrouw start het Buurtfeest om 14.00 uur met de zeepkistenrace met een uniek en supersnel parcours vanaf de Waterbergseweg, dan berg af door de Diepenbrocklaan, de Beethovenlaan en eindigend in de grote feesttent. De snelste en origineelste zeepkisten vallen uiteraard in de prijzen, in 2015 uitgereikt door de directeur van het Openluchtmueum.

Na dit spectaculaire begin van het Buurtfeest is er de rest van de middag van alles te doen voor jong en oud: diverse workshops door lokale (sport)verenigingen, schilderen/graffiti, pannavoetbal, Kids Creatief, djembee, de schiettent, gokken in het casino, een grote zandberg, springkussens, etc. etc.

's Avonds gaat het feest in volle gang door in de grote tent met de superstrakke Buurtband, een DJ en voldoende eten en drinken tot in de kleine uurtjes.

Zonder vrijwilligers geen buurtfeest! Dus wil je zeker weten dat het feest er in 2017 écht weer komt? Geef je dan op als vrijwilliger/commissielid door een mailtje te sturen naar buurtfeest@craneveer.nl!

Benieuwd wanneer het Buurtfeest is ontstaan en wie daarvoor verantwoordelijk was? Klik dan hier. Ook zijn er verslagen van alle diverse Buurtfeesten en bekijk het fotoalbum en de filmpjes op deze website.