Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Extra afhaallocaties voor bibliotheekmaterialen

Vanaf 1 januari 2016 biedt de Bibliotheek Arnhem – naast de vestigingen en Jeugdbibliobus – 4 extra locaties waar gereserveerde materialen opgehaald en teruggebracht kunnen worden. Deze locaties worden aangeboden in samenwerking met SWOA, welzijnsorganisatie in Arnhem en omstreken.

De Bibliotheek is erg blij met deze samenwerking met SWOA. Door gebruik te maken van de SWOA-locaties kunnen bibliotheekleden dichterbij huis hun gereserveerde materialen ophalen en terugbrengen. De vier locaties (De Gaanderij, De Petersborg, De Weldam en MFC de Wetering) liggen verspreid over Arnhem. Hiermee komt de Bibliotheek tegemoet aan de wensen van leden waarvoor een bezoek aan de vestigingen lastig of te ver is.

In elke SWOA-locatie is een kast ingericht voor gereserveerde materialen van de Bibliotheek. Hier kunnen leden elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur hun materialen afhalen en terugbrengen.

De Bibliotheek Arnhem en SWOA zijn voornemens deze samenwerking verder uit te breiden met bijvoorbeeld speciale activiteiten voor ouderen in de wijken.