Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Inloopavond Omgekeerd Inzamelen

In september wordt gestart met de tweede fase van het uitrollen van Omgekeerd Inzamelen in Centrum, Alteveer-Cranevelt (Hazegrietje en Sonsbeek Noord), Malburgen-West, Malburgen ON Bakenhof en Oost-Zuid, Rijkerswoerd Overmaat en Schuytgraaf Zuid en centrum. Inmiddels zijn de concept locaties voor de ondergrondse containers bekend.
In verband hiermee is er een inloopavond voor de bewoners van Alteveer-Cranevelt (Hazegrietje en Sonsbeek-Noord) gepland op donderdag17 maart van 19.30 - 21.30 uur in De Molenplaats (voorheen Watermolen) Zijpendaalseweg 24 A. Inmiddels is het verzoek ingediend om de inloopavond te organiseren in onze wijk. Hierop heeft de wijkraad nog geen antwoord ontvangen. 
 
Op de inloopavonden worden kaarten getoond met de concept-locaties voor de ondergrondse containers. Bewoners kunnen dan vragen stellen over de locaties. Ook kunnen zij hun zienswijze vermelden op speciale formulieren en daarbij ook alternatieve locaties aandragen.