Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Kinderen struinen door Sonsbeek

IVN Arnhem gaat op zondag 28 februari met kinderen struinen langs allerlei bomen, struiken en bijzondere plekken in Park Sonsbeek. Daar valt heel wat te ontdekken! Bijvoorbeeld dat je een boom ook in de winter kan herkennen. Bijvoorbeeld aan wat er op de grond ligt en de boom liet vallen in de herfst. Of door aan zijn bast te voelen. En door naar de knoppen te kijken. want die zijn van elke boom weer anders. Je hebt de kleverige knop van een kastanje en de spitse knop van een beuk. In die knoppen zit een wondertje. Misschien kondigen zich onderweg nog meer lentebodes aan.

Ben je zes jaar of ouder, kom dan om half tien naar de parkeerplaats aan de Zijpendaalseweg 40 (Teerplaats) en ga mee op pad! Je opa, oma, of ouders mogen ook mee. Het kost niets, maar wel graag even aanmelden bij: caroline.koopman@kpnmail.nl.

Kijk ook eens op http://www.ivn/afdeling/arnhem of op facebook: IVN Arnhem Kinder Struingroep