Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Denk mee over verbeteren leefbaarheid in onze wijk

Net als in voorgaande jaren mogen Alteveer en 't Cranevelt bij de gemeente plannen indienen om de leefbaarheid van onze wijken te verbeteren. Dit kunnen plannen zijn op allerlei gebied: cultureel, maatschappelijk, veiligheid, groen etc. Zo is het Oremusplein destijds opgeknapt, kregen we een heuse skatebaan, is onze wijk opgevrolijkt door kunstwerken, etc.

De wijkraad is dit keer gevraagd om dit traject te begeleiden en wil graag van u horen wat er leeft in de wijk.

Denkt u mee?

Graag ontvangen wij voor 21 september uw plannen/ideeën via e-mail wijkraad@craneveer.nl of via de kaart die u ontvangen heeft in uw brievenbus. De kaart kan worden ingeleverd bij de COOP, Foto Cranevelt, Altevelt en recreatiezaal Craneveer (deponeren in de daartoe bestemde bussen).

Via ons wijkblad en de website www.craneveer.nl houden wij u op de hoogte! Daarnaast kunt u zelf meepraten tijdens het wijkgesprek op 13 oktober om 20u15 in de Craneveer.

En dan?

We hopen weer op eenzelfde bedrag (€100.000), maar dit is helaas nog niet bekend. We moeten dus afwachten welke plannen we ook daadwerkelijk uit kunnen laten voeren. Wanneer mogelijk zien we graag een inschatting van de kosten van uw plannen/ideeën vermeld bij de indiening zodat we dit mee kunnen nemen bij de afweging van de ideeën.

Omdat de gemeente voor 1 december 2015 circa tien voorstellen uit iedere wijk wenst te ontvangen, hebben wij als wijkraad het volgende tijdpad uitgezet:

1. Verzamelen van ideeën van bewoners voor 21 september.

2. Bespreking tijdens het wijkgesprek op 13 oktober in Craneveer, waar u van harte welkom bent om mee te praten.

3. Vaststelling van de lijst met plannen die we in gaan dienen in de openbare vergadering van de wijkraad op 10 november.

4. Toezending aan de gemeente voor 1 december 2015.

Tijdens het wijkgesprek op 13 oktober en de openbare wijkraad van 10 november is er gelegenheid om uw mening te geven over de diverse plannen die ingediend zijn. Het algemeen belang van de wijk staat daarbij voorop en is doorslaggevend bij de besluitvorming.

De wijkraad