Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Mindfulness op Alteveer-‘t Cranevelt

Wil je kennismaken met mindfulness?  Kom dan naar de kennismakingsavond op 23 september.

In het verleden een mindfulnesstraining gevolgd? Wil je je mindfulness blijven voeden en kun je daarbij wel een steuntje gebruiken? Dan is het vanaf nu mogelijk om mindfulness-avonden bij te wonen op ‘t Cranevelt/Alteveer. Tijdens deze avonden komen we anderhalf uur samen en oefenen we afwisselend met een bodyscan, zitmeditatie, en mindfulness-yoga.

De avonden worden begeleid door Esther Albers - gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 2 VMBN: Vereniging voor Mindfulness-Based Trainers in Nederland en Vlaanderen). Momenteel in opleiding bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness te  Nijmegen om te voldoen aan categorie 1 van de VMBN.

Esther Albers: Wat ik zelf met mindfulness heb geleerd en wil doorgeven aan anderen is het vinden van een rustpunt in jezelf. De beoefening van mindfulness heeft me geleerd  om beter om te gaan met de onvermijdelijke dagelijkse stress. Ook heeft mindfulness me handvatten gegeven om op een vriendelijke, niet oordelende  manier naar mezelf (en anderen) te kijken, om me minder te laten meeslepen door allerlei gedachten en gebeurtenissen, om bewust keuzes te maken. Mindfulness bracht mij onder andere balans.

Waar is het?
In de ruimte van Assomare  - Oremusplein 87 - te Arnhem

Wanneer?
Mindfulness kennismakingsavond: 23 september van 20.15 tot 21.45 uur
Oefenavonden: 16 en 30 september & 14 en 28 oktober van 20.15 tot 21.45 uur

Wat kost het?
€ 5,- (à contant)

Aanmelden?
Per mail: esther.albers@telfort.nl
Telefonisch: 06-44876978 

LET OP: er is per avond plek voor maximaal 8 deelnemers, eigen materiaal mee nemen (yoga-matje, meditatie-bankje/kussen, dekentje, warme sokken). Voor de kennismakings-avond is het handig als je een dekentje en sokken meeneemt.