Onze wijk beschikt over diverse werkgroepen die zich, elk op hun eigen manier, belangeloos inzetten voor het verbeteren en/of verduurzamen van de wijk. 

Altegroen

Hoe is Altegroen ontstaan?

De werkgroep Altegroen is ontstaan vanuit het enthousiasme van een aantal bewoners om onze wijk nog groener, mooier en bloeiender te maken. We willen, samen met andere enthousiaste bewoners, kleine praktische, groene projecten opzetten die goed en plezierig zijn voor mensen en dieren in onze wijk.

Wat doet Altegroen?

Een voorbeeld hiervan is het project bloemenveldjes. In het najaar van 2013 heeft de werkgroep op verschillende plaatsen in de wijk bloemenveldjes ingezaaid. De bloemen trekken vlinders aan en voorzien de, steeds meer bedreigde, bijen van voedsel. De veldjes zijn prachtig kleurrijk en geuren hun omgeving zoet en kruidig tegemoet.

Als tweede project heeft de werkgroep een workshop ‘zwaluwkasten maken’ georganiseerd. Doordat meer en meer daken geïsoleerd worden, zijn de gierzwaluwen veel van hun nestgelegenheden kwijt geraakt. Door speciale nestkasten op te hangen kunnen de zwaluwen zich blijven nestelen in onze wijk en kunnen wij blijven genieten van de overscherende zwaluwen in onze buurt.

Ideeën van de werkgroep voor de toekomst zijn het plaatsen van moestuinbakken in de wijk en het aanleggen van een wijk boomgaard.

Contact

Vind je het ook leuk om je in te zetten voor een groene wijk? Word lid van werkgroep Altegroen. Af en toe mee doen aan een activiteit kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld door te helpen met het inzaaien of onderhouden van de bloemenveldjes. 

Bekijk ook eens onze foto's.

De werkgroep komt ongeveer 1 keer per maand bij elkaar. Heb je interesse, vragen of ideeën dan kun je ons bereiken op telefoon nummer 06-53287970 (Lianne Konings) of mailadres altegroen@craneveer.nl