Naast het verzorgen van diverse sportieve en ontspannende activiteiten in de recreatiezaal en de gymzalen, worden er door de recreatieve vereniging, en met inzet van enthousiaste vrijwilligers, tal van activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd of mede mogelijk gemaakt.

Koningsdag

Al sinds jaar en dag vieren we Koningsdag in onze wijk. Het is een van de terugkerende hoogtepunten van het jaar. Na de traditionele fietsoptocht voor kinderen door de wijk, komt jong en oud samen voor de vrijmarkt en verschillende andere activiteiten op het Oremusplein. Ieder jaar is het weer een groot en gezellig feest.

Ook dit jaar langs de huizen
In 2020 werd er besloten om vanwege corona Koningsdag in een andere vorm te gieten. Er werd een Stay-at-home-Koningsdag georganiseerd. Helaas is ook in 2021 corona het land nog niet uit. Daarom hebben we als Oranje Comité besloten om ook dit jaar met iets leuks en lekkers langs de huizen te gaan. Informatie hierover wordt binnenkort via basisschool de Zyp en wijkblad Craneveer verspreid.

Vrijwilligers
Het succes van het feest valt of staat ook door de hulp van vrijwilligers. Op (een normale) Koningsdag zijn zeker 30 personen nodig voor verschillende activiteiten. Zoals begeleiding voor de fietstocht, personen die willen helpen met de opbouw en na afloop het opruimen van het Oremusplein. Ook moeten de spelletjes begeleid worden of misschien sta je liever achter de koffietafel? Kortom er is altijd genoeg te doen!

Als je op de vrijwilligerslijst gezet mag worden, leuke nieuwe ideeën hebt of plaats wil nemen in het Oranje Comité, laat het ons dan weten! via oranjecomite-craneveer@hotmail.com.

Donaties
Dit feest wordt georganiseerd voor en door wijkgenoten. Het doel is om ieder jaar weer een feest neer te zetten waar voor de deelnemers geen kosten aan zijn verbonden. Tot nu toe lukt dit redelijk vanwege subsidiegeld van de gemeente, de wijkraad, de Oud Papier Aktie en vrijwillige bijdragen op de dag zelf. Vind jij het ook leuk als deze traditie blijft bestaan? Dan is een bijdrage altijd welkom op rekeningnummer: NL79 INGB 0001 764968, t.a.v. Oranje Comité Alteveer-Cranevelt.

Oranje Comité
Het Oranje Comité bestaat uit een aantal vrijwilligers uit de wijk, waarvan de samenstelling periodiek wisselt. Dit jaar zijn Tommy Vaerenwijck, Bart Witkamp, Sofie Rosier, Ronald Hulleman en Willeke Rauwers actief in het comité.