Naast het verzorgen van diverse sportieve en ontspannende activiteiten in de recreatiezaal en de gymzalen, worden er door de recreatieve vereniging, en met inzet van enthousiaste vrijwilligers, tal van activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd of mede mogelijk gemaakt.

Koningsdag

Al sinds jaar en dag vieren we Koninginnedag, en sinds 2014 dus Koningsdag, in onze wijk. De viering is een van de terugkerende hoogtepunten van het jaar. De hele buurt viert feest op het Oremusplein. Na de traditionele fietsoptocht voor kinderen door de wijk komt jong en oud samen voor de vrijmarkt en verschillende andere activiteiten op het Oremusplein. Ieder jaar is het weer een groot succes.

Oranje Comité
Het Oranje Comité bestaat uit een aantal vrijwilligers uit de wijk, waarvan de samenstelling periodiek wisselt. Dit jaar waren Renske van der Meeren, Edward van den Bogaart, Ramon Kranendonk, Rogier Vos, Renate van Berchum en Enno Milder actief in het comité. Hoelang het Oranje Comité al bestaat en hoeveel jaar er al Koninginne-/Koningsdag wordt gevierd weten we niet, maar het gaat al geruime tijd terug.

Locatie en programma
Tegenwoordig is het feest niet meer weg te denken van het Oremusplein, dat voor een halve dag volledig in oranjesferen wordt omgedoopt. Het feest was niet altijd daar. Tot en met het jaar 2001 werd het nog gevierd op het Beethovenplein. Traditioneel is er altijd een vrijmarkt/kleedjesmarkt en zijn er verschillende spelletjes voor de kinderen tot ongeveer 12 jaar op het grasveld. Uiteraard denken we ook aan de ouders en schenken we koffie en een oranjebittertje. Inmiddels is het vast al zo dat kinderen die vroeger Koninginnedag in onze wijk vierden, ook zelf ouders zijn en nu met hun kinderen de traditie voortzetten…

Donaties
Dit feest wordt georganiseerd voor en door wijkgenoten. Doel is om ieder jaar weer een feest neer te zetten waar voor de deelnemers geen kosten aan zijn verbonden. Tot nu toe lukt dit redelijk vanwege subsidiegeld van de gemeente, de wijkraad, door donaties en vrijwillige bijdragen op de dag zelf. Vind jij het ook leuk als deze traditie blijft bestaan? Dan is een bijdrage altijd welkom op  rekeningnummer: NL79 INGB 0001 764968, t.a.v. Oranje Comité Alteveer-Cranevelt.

Vrijwilligers
Het succes van het feest valt of staat naast donaties ook door de hulp van vrijwilligers. Op de dag zelf zijn zeker 30 personen nodig voor verschillende activiteiten. Zoals begeleiding voor de fietstocht, personen die willen helpen met de opbouw en na afloop het opruimen van het Oremusplein, begeleiding van de spelletjes of misschien sta je liever achter de koffietafel? Kortom er is altijd genoeg te doen! Als je in de vrijwilligerslijst opgenomen wilt worden of plaats wil nemen in het Oranje Comité, laat het ons dan weten via oranjecomite-craneveer@hotmail.com.

Nieuwe ideeën
Heb je nog een leuk idee, spel of suggestie voor Koningsdag dat je met ons wilt delen, laat het ons weten! Stuur dan a.u.b. een mail naar oranjecomite-craneveer@hotmail.com.