Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Start bouw klim&klauter aardvarken

De bouw van het klim&klauter aardvarken in Alteveer is van start! 

In het voorjaar 2020 wonnen we het wijkidee van Alteveer Cranevelt! En daarbij het startbedrag van € 2000! Met een knipoog naar een poll op nextdoor waar de buurt aangaf het echte aardvarken bij Rozet naar de wijk te willen halen kwam het idee tot stand! 

Deze versie van natuurlijk spelen is uitgedacht door de werkgroep (ouders van Elise, Jake, Jeroen, Juliette, Marin en buurvrouw Suus) en wordt gerealiseerd door www.Stouthout.nl

In de afgelopen maanden heeft de werkgroep enthousiast aan het idee gewerkt en financiële steun ontvangen van de wijkraad via het wijkidee, de buurtfabriek, Team Leefomgeving van gemeente Arnhem en de Burgerkrachtsubsidie.

Tot aan de kerst zal er hard gewerkt worden op het veldje tegenover de bowlingbaan.

We hopen in het voorjaar als de corona maatregelen het toelaten een officieel openingsfeestje te houden! Ervoor zijn alle klauter kinderen uiteraard welkom!