Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente

Arnhemmers met een laag inkomen of een uitkering komen via de gemeente in aanmerking voor de collectieve ziektekostenverzekering. Ook wel de gemeentepolis genoemd. U ontvangt korting op de aanvullende verzekeringen. Ook betalen wij een deel daarvan voor u.

Voordelen van de gemeentepolis:
U krijgt korting en meer vergoedingen dan bij andere verzekeringen. Op www.menzis.nl/gemeentepolis kunt u bij de Vergoedingenwijzer zien, hoeveel dit is.
Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
Als u een tandartsverzekering afsluit zijn kinderen  meeverzekerd voor een beugel.
Kiest u voor het pakket GarantVerzorgd 3, dan betaalt de gemeente uw eigen bijdrage van € 385.

Verlenging gemeentepolis 2023
Heeft u al een collectieve zorgverzekering via ons bij Menzis lopen en voldoet u nog aan de voorwaarden? Dan krijgt u vanzelf een brief met daarin de nieuwe poliskosten en de verlenging van uw gemeentepolis voor 2023.

Nieuw aanmelden voor de gemeentepolis
Als u denkt dat u ook in aanmerking komt voor de gemeentepolis kunt u dit zelf controleren. Dat kan op www.gezondverzekerd.nl/arnhem  Op deze website leest u meer over de (keuze) mogelijkheden. U kunt zich hier gelijk aanmelden voor de gemeentepolis tot en met 31 december 2022. Natuurlijk kunt u  ook bellen voor vragen of advies met de klantenservice van Menzis: 088 222 40 80.

Spreekuren
Heeft u vragen of hulp nodig bij het overstappen naar deze collectieve zorgverzekering? Kom dan naar het  inloopspreekuur op woensdag 7 december  van 13.00-17.00 uur) maandag 12 december van 15.00-19.00 uur of dinsdag 20 december van 13.00-17.00 uur. Locatie is het  Stadhuis Arnhem, Koningstraat 38. Neemt u dan een geldig legitimatiebewijs en uw huidige zorgpolis(sen) mee?