Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Onderhoud wijkbosjes 2023/2024

Schoonmaakactie en onderhoud wijkbosjes Alteveer/Cranevelt eind 2023/2024

Komende winter worden de wijkbosjes bij u in de buurt onderhouden. Door het onderhoud blijft het wijkbos langdurig in stand.

Het wijkbos van Alteveer Cranevelt is belangrijk voor;

  • Een leefbare en gezonde wijk; het wijkbos is aantrekkelijk om te zien en nodigt uit om een ommetje te maken. En de bosjes zorgen voor verkoeling in de wijk.
  • De biodiversiteit: In de bosjes leven veel bijzondere flora en fauna; zoals eekhoorns, bosuil en vele vogelsoorten.
  • Een groene ecologische verbinding tussen de grotere groengebieden om de wijk, waardoor dieren zich kunnen verplaatsen.
  • De klimaatbestendigheid: het bos houdt water vast en fungeert als een soort ’natuurlijke spons’. De wijkbosjes vangen regenwater op en houden dit vast, ze voeden zo o.a. de Jansbeek.

Samenwerking Wijkwerkgroep Groen Alteveer Cranevelt en gemeente

De wijkwerkgroep Alteveer Cranevelt en de gemeente slaan de handen ineen en gaan in de uitvoering samen optrekken. We nodigen u uit om ons daarbij een handje te helpen.

Helpt u mee?

We willen graag samen aan de slag met:

  • In het najaar: de schoonmaak van het wijkbos en het opruimen van (zwerf)afval groenafval en rommel.
  • In de winter: het planten van inheemse struiken in de wijkbosjes.

Alle verdere informatie staat in de onderstaande bijlage.