Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Buurtquiz

Datum: 
zaterdag 20 december 2014 20:00 tot 22:00

Ieder jaar vindt er een gezellige Buurtquiz met serieuze vragen plaats in het wijkgebouw. Vorig jaar helaas niet door beperkte menskracht. Dit jaar is de quiz er weer en wel in een nieuw jasje: in samenwerking met Craneveer Grooves! De quiz is een soort Triviant waarbij de meest uiteenlopende vragen en onderwerpen aan bod komen. Het gaat om parate kennis en veel lol. De hoofdprijs is het felbegeerde straatnaambord: De slimste straat Alteveer/Cranevelt!

Dit jaar start de quiz om 20:00 uur en gaat rond 22:00 uur naadloos over in Craneveer Grooves! Dus na de mentale inspanning van de quiz is er ruimte voor ontspanning en fysieke inspanning: lekker dansen en nakletsen. Twee jaar geleden werd tijdens de buurtquiz het idee geboren om dansavonden te organiseren in het wijkgebouw. Dat kwam door de heerlijke muziek tussen de vragenrondes. Uiteindelijk is dat Craneveer Grooves! geworden. Het cirkeltje is hiermee dus mooi rond. Uiteraard is iedereen die niet aan de quiz gaat deelnemen maar wel lekker wil komen dansen vanaf 22.00 uur welkom. De entree is deze avond gratis!

Spelregels buurtquiz

  • Vorm een team (liefst per straat uiteraard) van maximaal 6 personen. Individueel aanmelden mag ook;
  • Schrijf jezelf/straat/team in, op de avond zelf of vooraf via het mailadres van Grooves. Inschrijving vooraf is in verband met de voorbereiding wel gewenst!
  • Gebruik van mobieltjes of welke informatiedrager dan ook, is niet toegestaan;
  • Meerdere vragenrondes met 8 vragen per ronde;
  • Plus befaamde bonusronde petjeop-petje-af!
  • Per goed beantwoorde vraag 1 punt.
  • Het team met de meeste punten wint!

Hoe laat en waar?

De zaal van het wijkgebouw aan de Viottastraat is open om 19:30 uur. Om 20:00uur beginnen we de buurtquiz. De quiz duurt ongeveer tot 22:00 uur. Daarna lekker nakletsen en dansen met Craneveer Grooves! tot 01:00 uur.

Tot ziens op 20 december!