Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Muziek bij de buren

Datum: 
zondag 11 december 2016 12:00 tot 18:00

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren gaat van start in Arnhem

Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem

 

Op zondagmiddag 11 december 2016 presenteert Arnhem, in huiskamers door de hele stad, wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Minstens 20 huiskamers, verdeeld over meerdere wijken, worden omgetoverd tot een intiem podium. Hier kan je luisteren naar één van de drie optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. Omdat de gastvrijheid onbetaalbaar is zijn de optredens vrij toegankelijk!

 

Huiskamers en Muzikanten gezocht
Inwoners van de deelnemende steden kunnen zich vanaf 8 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Want alleen samen maken wij Arnhem op 11 december gezelliger en muzikaler. Tot en met 16 oktober kunnen huiskamers en muzikanten zich inschrijven via de website van Muziek bij de Buren: http://www.muziekbijdeburen.nl

 

Muziek bij de Buren door heel Nederland

Muziek bij de Buren mag zich met recht hét huiskamerfestival van Nederland noemen want wij breiden in rap tempo uit; Na Arnhem, Deventer, Hengelo, Nijmegen en Zwolle sluiten dit jaar ook Ede, Enschede, Meppel en Wageningen zich aan. Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Huiskamers veranderen voor de bezoeker in een blijvende herinnering, in plaats van een anoniem huis. Dit positieve effect drijft ons tot de ambitie om Muziek bij de Buren in heel Nederland plaats te laten vinden. Met inmiddels 9 gastvrije steden, komt het doel om het festival naar steeds meer steden te brengen, stap voor stap dichterbij.

 

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem  
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren is in iedere stad in handen van enkele enthousiaste inwoners die worden ondersteund door diverse lokale partners en sponsoren. Samen maken zij Nederland op 11 december één grote huiskamer.

Praktische informatie

Locaties: diverse huiskamers in Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle.

Datum: zo 11 december 2016, 12:00 -18:00

Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl