Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

IVN Wandeltocht Waterberg

Datum: 
dinsdag 27 december 2016 14:00 tot 16:00

Waterberg

Wandeling op derde kerstdag

Waterberg: Verborgen natuur naast de snelweg

Veel mensen kennen het knooppunt Waterberg van de autosnelwegen A50 en A12 aan de noordzijde van Arnhem. Weinig mensen weten, dat dit knooppunt is vernoemd naar het omliggende landgoed Waterberg. IVN-Arnhem wil het je graag laten zien.

Er is verrassend veel te ontdekken op de Waterberg. Dat het ooit een echt landgoed was, is nog herkenbaar aan de vele lanen, verder kent het gebied leemkuilen, stuifduinen, een grenspaal, een kogelvanger en een oorlogsmonument.

Gemeente Arnhem wil het bos in dit gebied uit laten groeien tot oerbos. Volgens de Gemeente heeft het bos nu al bijzondere natuurwaarden en heeft het potentie om uit te groeien tot een echt oerbos. Dat betekent dat het bos niet of nauwelijks meer beheerd wordt.
IVN-gidsen laten je kennismaken met het gebied en haar natuurverrassingen

Start: 3e kerstdag, dinsdag 27 december,14.00 uur vanaf de kleine zij-ingang van begraafplaats Moscowa, Waterbergseweg 20, 6815AP. Deelname is gratis.

Tip: stevig schoeisel