Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Midzomernacht BBQ

Datum: 
zaterdag 24 juni 2017 (Hele dag)

De Midzomernacht BBQ is een gezamenlijk initiatief van de Oranjecommissie Craneveer, Buurtfeest -commissie Craneveer en Craneveer Grooves. Gewoon omdat we trots zijn op alle leuke activiteiten in de wijk, van theatervoorstelling Strongbox tot Duurzaam Craneveer (en alle andere leuke initiatieven die we als wijk ondernemen). Gewoon omdat we het leuk vinden om met elkaar dingen te doen!

Dit eerste jaar heeft de Midzomernacht BBQ -we gaan uit van een traditie een speciaal ‘randje’. En eigenlijk willen we iedere Midzomernacht BBQ wel een mooi ‘goede doelen randje’ meegeven. De eerste Midzomernacht BBQ op zaterdag 24 juni trapt af met het ondersteunen van mensen met de ziekte ALS.

Op zondag 3 september gaan buurtgenoten Joost en Jacqueline Marée 2,1 kilometer zwemmen in de Amsterdamse grachten. Niet alleen om mensen met ALS op deze wijze te laten weten dat ze gesteund worden, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek. Onderzoek, zodat de ziekte ALS hopelijk in de toekomst beter te behandelen zal zijn. De opbrengst van de Midzomernacht BBQ zal daarom gedeeltelijk ten goede komen aan dit goede doel. Zodat ook wij met z’n allen een bijdrage kunnen leveren aan dit goede doel.