Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Lezing door Nellie Markus, wijkcentrum, ingang Viottastraat (bij de scholen)

Datum: 
zondag 17 september 2017 14:15 tot 16:15

Zij vertelt het waargebeurde verhaal van Alejandra en José (twee zeventienjarigen wonend in een familiehuis in de stad Cuernavaca in Mexico) dat gaat over geweld, armoede en onrecht.
Een verhaal van twee jongeren die niet opgeven, die weigeren ten onder te gaan, doorzetten en hun minder aangename ervaringen verwerken door middel van dans, theater, muziek, schilderen en daardoor weer inspiratie opdoen om hun weg te gaan.
Een verhaal dat raakt.

Na een korte pauze volgt de film ‘Límites sin Límite’ (Grenzen zonder grens). In deze film spelen jongeren uit het familiehuis van NPH in Cuernavaca de hoofdrol.
De jongens en meiden in Mexico willen laten zien waarom mensen besluiten om hun land te verlaten en laten zien wat geweld met je doet.

Zij zijn ontzettend trots op deze film en willen met het vertonen van deze film hun steentje bijdragen aan het ophalen van geld hier in Nederland om de creatieve projecten in Mexico voortgang te kunnen laten vinden.