Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Lezing over de componisten Debussy en Ravel, musiciens français in de recreatieruimte Craneveer entree Viottastraat

Datum: 
zondag 14 januari 2018 14:00 tot 16:00

Jacques Hendriks, pianist en docent muziekgeschiedenis, vertelt over twee Franse genieën, twee scheppers van wonderschone muziek voor de eeuwigheid. Rond 1900 komt er een einde aan de Duitse hegemonie die het muziekleven zo lang heeft gedomineerd. Twee Franse componisten, Claude Debussy en Maurice Ravel voeren vanaf nu de boventoon. Hoewel vaak in een adem genoemd is hun muziek meer verschillend. Debussy ontwikkelde zich via impressionisme en symbolisme tot de ‘vader van de avant-garde’, terwijl Ravel in zijn lucide neoclassicisme -met invloeden van ballet en jazz- trouw bleef aan de gebruikelijke wetten van melodie en harmonie.

De entree bedraagt € 3,- incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst vanaf 13.30 uur. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar tijdens de korte pauze en na afloop van de lezing voor € 1,- glaasje fris, bier of wijn.