Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Openweek KWA, Werkplaats voor Kunstzinnige Ontwikkeling, Kemperbergerweg 813

Datum: 
maandag 15 januari 2018 (Hele dag) tot vrijdag 19 januari 2018 (Hele dag)

Open week KWA (Kreatieve Werkgroep Arnhem), kom eens kijken.

De KWA organiseert weer haar OPEN WEEK van maandag 15 t/m vrijdag 19 januari 2018. Iedereen die creatief bezig wil zijn, kan dan zonder afspraak binnenlopen.

De KWA is een vereniging met ruim 260 leden uit Arnhem en wijde omgeving. Zij ontplooien van september tot en met juni hun creatieve talenten onder deskundige en bezielende leiding van acht docentkunstenaars. 

De KWA kent een breed aanbod: tekenen, schilderen met aquarel, acryl- of olieverf, tekenen en schilderen naar model, grafiek, keramiek, beeldhouwen en boetseren. Iedereen, van beginner tot vergevorderde vrijetijdskunstenaar, volgt zijn of haar eigen belangstelling en tempo. 

In tegenstelling tot reguliere cursussen kan meerdere keren per week aan een activiteit naar keuze worden deelgenomen. Ook is het mogelijk eerst proeflid te worden, voor een maand. 

Gelrepas-houders krijgen korting op het jaarlidmaatschap.

Volgend jaar zullen er ook weer korte cursussen georganiseerd worden, van vijf of acht lessen; deze zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Het hele aanbod staat op de website www.vrijetijdkunstenaars.nl. 

De KWA bestaat al bijna 50 jaar en is eigenaar van een voormalig schoolgebouw aan de Kemperbergerweg 813 in Arnhem, met binnentuin en eigen parkeergelegenheid; naast het pannenkoekenrestaurant op de kruising Kemperbergerweg en Koningsweg.