Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Lezing over de wereldrelegie Boeddisme in de recreatieruimte Craneveer entree Viottastraat

Datum: 
zondag 28 januari 2018 14:00 tot 16:00

Wijkbewoner, Jacco van de Velden houdt een inleiding over Boeddhisme als wereldreligie in Nederland. Hij beschrijft het Boeddhisme als fenomeen aan de hand van het ontstaan, de ontwikkeling en de verspreiding daarvan. Samen met de aanwezigen zal hij proberen aan te geven welke antwoorden het Boeddhisme heeft op de vragen en problemen van mensen in onze samenleving. Van de Velde is als Boeddhistisch geestelijk verzorger werkzaam bij de Dienst Geestelijke Verzorging in Justitiële Instellingen. 

De entree bedraagt € 3,- incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst vanaf 13.30 uur. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar tijdens de korte pauze en na afloop van de lezing voor € 1,- glaasje fris, bier of wijn.