Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Lezing “Communicatie in de natuur” door Atze Oskamp in Craneveer

Datum: 
zondag 25 februari 2018 14:00 tot 16:00

Lezing “Communicatie in de natuur” door Atze Oskamp in Craneveer, ingang Viottastraat

Dat dieren met elkaar communiceren, was wel bekend. Atze Oskamp, bioloog, gaat in op de ontdekkingen die de wetenschap de laatste decennia heeft gedaan over de communicatie in de natuur. In feite communiceren heel veel, waarschijnlijk alle, levende wezens met elkaar. Allereerst zijn het de soortgenoten die met elkaar communiceren. Maar er worden ook signalen uitgewisseld tussen levende wezens van verschillende soorten: tussen dieren en planten, planten onderling, tussen planten en schimmels, schimmels en bacteriën, enz. Weliswaar kennen al die levende wezens geen mensentaal, maar communiceren kan ook anders. Daar gaat deze lezing over, in mensentaal. 

De entree bedraagt € 3,- incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst vanaf 13.30 uur. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar tijdens de korte pauze en na afloop van de lezing voor € 1,- glaasje fris, bier of wijn.

meer info: zie Craneveer, blz 9