Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Lezing “Met bijen het jaar rond” door Han Geltink in Craneveer

Datum: 
zondag 18 maart 2018 14:00 tot 16:00

Lezing “Met bijen het jaar rond” door Han Geltink in Craneveer, ingang Viottastraat

Wijkbewoner Han Geltink is al jarenlang imker en vertelt aan de hand van wat dia's over het bijenleven in en buiten de kast. Hoe wordt een bij geboren, hoe leeft hij, hoe maakt hij van nectar honing en hoe winnen wij die honing. Voor degene die het werkelijk willen beleven is er begin april de mogelijkheid om bij Han thuis in zijn tuin de bijen te komen bekijken. Als het weer het toelaat wordt er een bijenkast geopend, om op veilige afstand, te zien hoe het vak van imker in z'n werk gaat met de gereedschappen die daarbij gebruikt worden.

De entree bedraagt € 3,- incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst vanaf 13.30 uur. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar tijdens de korte pauze en na afloop van de lezing voor € 1,- glaasje fris, bier of wijn.

meer info: zie Craneveer, blz 9