Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Familiefilm ”The Wizard of Oz” in Craneveer

Datum: 
zondag 27 mei 2018 14:00 tot 16:00

Familiefilm”The Wizard of Oz” in Craneveer, ingang Viottastraat

We sluiten deze lezingenreeks af met wederom een familiefilm. Zang en dans, spanning en sensatie wisselen elkaar af met uiteraard een happy end. Bekende artiesten als Michael Jackson en Diana Ross zijn de hoofdrolspelers in deze kleurrijke klassieker. The Wizard os Oz is een Amerikaanse musical/fantasyfilm uit 1939, gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van L. Frank Baum en geregisseerd door Victor Fleming. De film draait om de 15jarige Dorothy Gale, die met haar tante Em, haar oom Henry en haar hondje Toto in een boerderij in het Amerikaanse Kansas woont. Wanneer op een dag een tornado hun huis treft, kunnen Dorothy en Toto als enigen niet op tijd in de schuilkelder onder het huis komen. Zij worden weggeblazen door de tornado naar het magische land van Oz.

De entree bedraagt € 3,- incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst vanaf 13.30 uur. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar tijdens de korte pauze en na afloop van de lezing voor € 1,- glaasje fris, bier of wijn.

meer info: zie Craneveer, blz 9