Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

IVN wandeling: Op zoek naar de bron van de Jansbeek

Datum: 
zondag 24 juni 2018 14:00

Op zondag 24 juni kan je met IVN Arnhem wandelen langs het begin van de Jansbeek. De hele beek is te lang voor een wandeling van anderhalf uur, maar de natuurgidsen inspireren je de rest van de beek op een later moment te lopen. Daarover krijg je dan de nodige informatie.
De Jansbeek vindt zijn oorsprong in een sprengkop op Zypendaal. Het voedde in zijn goede jaren tien molens en daarmee vestigden de eerste Arnhemmers zich langs het water. Nu de Jansbeek in de stad weer bovengronds is gehaald, willen we je vertellen over het belang van deze beek. Daarnaast is er met de gidsen van het IVN veel over de natuur eromheen te zien.

We verwelkomen elke belangstellende om 14.00 uur bij het restaurant De boerderij aan de Parkweg en lopen van daar naar de bron, die tot spreng werd vergraven. Je hoeft je tevoren niet aan te melden en de wandeling is gratis. Stevig schoeisel is noodzakelijk, want dit stuk van Arnhem is heuvelachtig.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.