Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Kaartleesloop (oriëntetatieloop) in Zijpendaal, start recreatieruimte Craneveer

Datum: 
zondag 12 januari 2020 10:30 tot 11:30

Kaartleesloop (oriëntatieloop) op 12 januari in park Zijpendaal

De oriënteringsvereniging Argus organiseert op zondag 12 januari 2020 een oriëntatieloop in het Park Zijpendaal en maakt daarbij gebruik van de accommodatie van Craneveer. Alle leden van de recreatieve vereniging  zijn uitgenodigd hier aan mee te doen.

Wat is oriënteringslopen?

Oriënteringslopen is een kaartleesoefening waarbij men een route (op een kaart afgedrukt zie onderstaand voorbeeld) moet aflopen en alle controle punten in de juiste volgorde moet aandoen. Voor de” echte” oriënteringsloper is het een wedstrijdsport waarbij degene die het snelst (hardlopend) terug is en alle posten heeft gestempeld in de juiste volgorde, de winnaar is. Goed kaartlezen en geen fouten maken zijn bijna belangrijker dan hard lopen. Je mag zelf de route naar de post toe bepalen. Als recreant mag je uiteraard ook gewoon wandelen. De afstanden voor 12 januari zijn 3 km makkelijk (beginners/kinderen), 4,5 km moeilijk, 5,5 km gemiddeld en 8 km moeilijk. Deze afstanden zijn hemelsbreed gemeten. In de praktijk loop je dus altijd meer. De 3 km is het meeste geschikt voor jongere kinderen en de 5,5 km voor de overige bewoners. De toegestane hulpmiddelen zijn de kaart die je bij de start krijgt en een kompas. Omdat het een samenwerking met de recreatieve vereniging is, zijn de kosten voor een kaart 2 euro en de huur van een SI chip (voor de tijdwaarneming) + evt. kompas 1 euro. Je kunt met meer personen op 1 kaart lopen, je kunt ook met z’n tweeën lopen met allebei een kaart, zodat ieder kan kaartlezen. Ons advies is met niet meer dan 2 personen te lopen.

Het startpunt is de recreatiezaal Craneveer, Viottastraat. Er kan gestart worden tussen 10.30 en ca. 11.30 uur. Het secretariaat is open vanaf 9.30 uur. In verband met het drukken van de kaarten graag aanmelden uiterlijk 5 januari onder vermelding van naam en de te lopen route. Inschrijven en informatie bij Dirk Zwikker d.zwikker@hccnet.nl .