Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Kruispunt Sonsbeekweg - Zypendaalseweg 25 oktober afgesloten

Datum: 
zondag 25 oktober 2020 05:00 tot 21:00

Kruispunt Sonsbeekweg - Zypendaalseweg 25 oktober afgesloten

De kruising Sonsbeekweg - Zypendaalseweg is op 25 oktober van 5:00 uur tot 21:00 uur voorgemotoriseerd verkeer afgesloten. De Amsterdamseweg van en naar het centrum blijft open.
Op de twee kruispunten Sonsbeekweg - Zypendaalseweg en Zypendaalseweg - Amsterdamseweg worden de verkeerlichten vervangen. Er komen zogenaamde 'slimme' verkeerslichten voor in de
plaats. Deze lichten kunnen informatie uitwisselen met passerende auto's, fietsers, hulpdiensten en bussen. Op steeds meer plekken in Arnhem komen deze verkeerslichten. Hierdoor wordt het straks
mogelijk het verkeer beter te informeren en beter door te laten stromen.

Vanaf 5 oktober al werkzaamheden langs de weg

Vanaf 5 oktober worden al een aantal werkzaamheden langs de weg uitgevoerd. Er worden extra detectielussen aangelegd en alle lampen in de verkeerslichten vervangen door energiezuinige LED lampen.

Fiets en OV

Fietsers en voetgangers kunnen op 25 oktober gewoon gebruik maken van het kruispunt. Bussen van en naar de Zypendaalseweg worden omgeleid via de Pels Rijckenstraat. De bushalte 'Sonsbeekweg'
op de Zypendaalsweg komt te vervallen.

Gemotoriseerd verkeer

Verkeer vanaf de A50 wordt omgeleid via de Schelmseweg naar de Amsterdamseweg. Lokaal autoverkeer wordt op 25 oktober omgeleid via de Apeldoornsestraat. Verkeer naar Arnhem-Zuid kan via de Pleyroute (N325) of de A50 richting Heteren rijden.

Actuele informatie

Op www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden vindt u de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden.