Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

NMO-Doet

Datum: 
donderdag 5 oktober 2023 00:00 tot 23:45

n de vorige Craneveer hebben we de plannen van het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) om een uitje te organiseren voor mensen uit de wijk al aangekondigd, hierover nu iets meer.
In het kader van het jaarthema 'Zorg voor elkaar', organiseert het Openluchtmuseum een NOM-doet- dag. Ongeveer 40-50 wijkbewoners krijgen de gelegenheid om kosteloos het NOM te bezoeken.
Om de weg door het museum makkelijker te maken, zullen zij daar worden begeleid door medewerkers van het NOM.
Deze NOM-doet-dag staat gepland op donderdag 5 oktober 2023. Naast begeleiding in het park wordt er door het NOM nog gezocht naar mogelijkheden om mensen op te halen en thuis te brengen. Helaas kan het NOM daarvoor op dit moment nog geen toezeggingen in doen.
Het NOM hoopt dit uiteindelijk wel te kunnen organiseren omdat vooral oudere (55+) wijkbewoners en mensen die extra hulp nodig hebben om het park te bezoeken, worden uitgenodigd. In kleine groepjes wordt het park bezocht en tussendoor zorgt het NOM nog voor een verrassing.
Het NOM hoopt die dag ook verhalen te kunnen ophalen van de wijkbewoners. Wie kan er nog wat vertellen over zijn/haar jeugd in de oorlog? Zijn er nog mensen die als evacué in het park gewoond hebben? Hoe werden voorwerpen die nu in het museum staan gebruikt? Wat werd er gekookt of gegeten? Tegen welke drempels liepen mensen vroeger aan en waar struikelen ze nu over?

In de flyer in deze Craneveer vindt u meer details over de NOM-doet-dag en tevens de mogelijkheid om u aan te melden. Daarnaast krijgt u wat vragen om de dag goed te kunnen laten verlopen.
De flyers komen tevens te liggen op diverse punten in de wijk. Daarnaast kunt u de flyer altijd opvragen bij de secretaris van Craneveer, Marjan van Roon, 026-35 10 051 of activiteiten@craneveer.nl.
Weer of geen weer, het wordt vast een gezellige dag!

Marjan van Roon