Onze wijk beschikt over diverse werkgroepen die zich, elk op hun eigen manier, belangeloos inzetten voor het verbeteren en/of verduurzamen van de wijk. 

Duurzaam Craneveer

De werkgroep Duurzaam Craneveer streeft erna om onze wijk volledig energieneutraal te maken, waarbij het unieke karakter van de wijk behouden moet blijven. Voor de komende twee jaar (2017 & 2018) stellen we ons tot doel om 10% energie in de wijk te besparen. Dit willen we doen door met z’n allen aan de slag te gaan in werkgroepen en samen thema’s op te pakken en aan de bewustwording van iedereen te werken.

Na een succesvolle start in 2016 zijn begin 2017 enkele bijeenkomsten geweest, en de eerste werkgroepen opgestart rond de volgende thema’s: collectief zonnepanelen, isoleren, nul-op-de-meter, kinderen, samen met bedrijven, meten-is-weten, warmtepompen.

We merken dat er veel expertise, enthousiasme, ondernemerschap en netwerk in de wijk zit. Ook daarom zijn we ervan overtuigd dat we onze ambitie gaan realiseren.

We willen iedereen uitnodigen, om op zijn eigen manier, mee te werken aan dit initiatief. Elk initiatief is welkom! Denk daarbij aan thema’s als: mobiliteit, in de keuken, in de tuin, warmteopslag, windenergie, geothermie, etc.

Via de website van Duurzaam Craneveer vind je meer informatie, kan je vragen stellen en kan je je inschrijven voor de incidentele nieuwsbrief.

Mailen kan ook via info@duurzaamcraneveer.nl

En via Twitter zijn we ook te volgen: @DuurzaamCranev (https://twitter.com/DuurzaamCranev)  

 

De werkgroep (samenstelling begin 2017):

Pieter Metz, Rob Groen, Jaap Kortman, Sjoerd Kaarsemaker, Erik Kaemingk, David Berg