Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Jacco Eltingh bij ATC de Groene Kamer

Zondag 6 maart om 8.30 uur ’s ochtends wordt, in samenwerking met Brandtennis, op het tennispark van tennisvereniging ATC de Groene Kamer, de landelijke aftrap van de World Tour competitie verricht door Jacco Eltingh. Deze competitiestart, waaraan die dag 45 jonge kinderen (Tenniskids) uit midden Gelderland deelnemen, is tevens startdatum voor de pilot van Tenniskids@school, een initiatief van Sportbedrijf Arnhem.

De KNLTB heeft dit jaar de opening van de start van het competitieseizoen voor de jeugd gegund aan ATC de Groene Kamer. De nog steeds groeiende tennisvereniging telt nagenoeg 500 leden, waarvan bijna 100 jeugdleden en is sinds 2009 met 6 verlichte all-weatherbanen gevestigd op sportpark ‘t Cranevelt in Arnhem. 

De competitie start zondagochtend om 8.30 uur met een warming up onder leiding van Jacco Eltingh,  oud international en allround tennisser van topklasse met vele overwinningen op ATP niveau en het wereldkampioenschap en Wimbledonkampioenschap dubbel met Paul Haarhuis op zijn naam. In de loop van de ochtend verzorgt hij ook een actieve clinic voor alle aanwezige Tenniskids.

Het tennispark, aan de Daam Fockemalaan 2, staat deze speeldag in het teken van Indian Wells (VS), een van de wereldsteden die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Er worden diverse randactiviteiten door de jeugdcommissie van ATC de Groene Kamer georganiseerd. Iedereen is tussen 8.30 en 13.00 uur van harte welkom om kennis te maken met Jacco Eltingh, het tennisspel en de vereniging.

Tennis is na voetbal de grootste sport van Nederland. Tenniskids@school biedt de kans om tennis op een toegankelijke, aangepaste manier in de schoolsituatie te organiseren. ATC de Groene kamer gaat onder leiding van Brandtennis de lessen op de omliggende scholen in de wijk aanbieden, het tennispark beschikbaar stellen voor een les op de vereniging en/of een (vervolg)aanbod op de vereniging aanbieden. Een geweldige mogelijkheid om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met tennis en een initiatief dat Sportbedrijf Arnhem van harte ondersteunt.