Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

De Milieubak in de wijk

De Milieubak is een kleine bakwagen die we in de wijk parkeren en waar bewoners hun afval, dat niet in de ondergrondse afvalcontainer hoort of past, gratis kunnen inleveren. Het gaat vooral om klein grofvuil en elektrische apparaten die je zelf kunt dragen in een kratje of boodschappentas. Het is afval dat niet in de ondergrondse container past en hoort, zoals:

  • wasrekjes, rolgordijn, bezemstelen en tuinstoelen,
  • kleine elektrische apparaten met een stekker, zoals een föhn of monitor,
  • batterijen en (spaar)lampen,
  • piepschuim,
  • glas, zoals oude ovenschalen, bloemenvazen of drinkglazen en
  • frituurvet in een afgesloten fles. 

Bij de Milieubak werken we samen met 2Switch. Op de plekken waar de Milieubak staat, zijn ook schonebuurt-coaches die uitleg geven en helpen bij het afval scheiden. Zo willen we afvaldumpingen bij ondergrondse containers voorkomen. Ook gaan we in gesprek om inwoners bewust te maken dat het jammer is om waardevolle grondstoffen bij het restafval te gooien. Het is een extra service, bewoners kunnen met dit afval ook altijd terecht op het afvalbrengstation. Elke vrijdag staat de Milieubak op twee plekken in Arnhem en elke vier weken komen we terug in dezelfde wijk.

De data kunt vinden op de volgende website: https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/Waar_moet_welk_afval