Craneveer is de verzamelnaam voor de twee prachtige woonwijken Alteveer en ’t Cranevelt. Beiden gelegen op een unieke plek in Arnhem Noord midden tussen de bossen en parken.

Hoewel ze vaak als één wijk worden beschouwd, gaat het in feite om twee verschillende buurten met ieder een eigen karakter.

Help Piazza di Craneveer met de laatste loodjes!

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers om ons te helpen bij het opbouwen en opruimen, muntenverkoop, barbezetting en begeleiding bij de activiteiten. Wil jij je steentje bijdragen? Meld je dan aan op giro@craneveer.nl

Voor de fietsclinic o.l.v. oud-profrenner zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Meedoen? Meld je op giro@craneveer.nl

We hebben 7 teams die tegen elkaar strijden in kookwedstrijd. Twijfelde je nog maar wil je toch meedoen en op straat koken? Er is nog plek voor 1 team! Dan wel graag uiterlijk vrijdag 6 mei aanmelden en de benodigde ingrediënten indienen op giro@craneveer.nl.  Wij zorgen dan dat zaterdag de boodschappen klaar staan! 

Voor de kleintjes t/m 4 jaar is er een klein parcour die met loopfietsjes kan worden afgelegd. Neem dus je (versierde?) loopfiets mee!

De Cattepoelseweg richting rotonde Schelmseweg wordt a.s. zondag omgetoverd tot Piazza di Craneveer! Een gezellig buurtevenement dat inspeelt op de doorkomst van de Giro d’Italia over de Schelmseweg. Omdat het ook moederdag is, gaan we gezellig samen lunchen op straat in Italiaanse sferen. Er wordt op straat gekookt door wijkbewoners die hun lekkerste pastarecept bereiden en u mag proeven en aangeven welk team de beste pasta heeft gemaakt. Maar er worden uiteraard ookpizza’s gemaakt! Voor de moeders is er een markt met leuke spullen maar ook stoelmassages!

Alles onder het genot van heerlijke Italiaanse wijnen en met Italiaansemuziek op de achtergrond. Uiteraard sluiten we de lunch af met goeieItaliaanse koffie en voor de kinderen natuurlijk ijs!

De wielerfan hoeft de Giro niet te missen want op TV-schermen is deze live te volgen. Ook voor hen is er een marktkraam met wielerartikelen.Kinderen kunnen spelen op springkussens, kunnen op de stoep krijten of worden geschminkt. Daarnaast is er op de parkeerplaats van Renao een 'kleedjesmarkt' waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen.

Voor de sportievelingen organiseren we een fietsclinic onder leiding van een oud profrenner en een slowbike-challege; ofwel wie gaat het langzaamste het parcour af? Tussen half vijf en vijf gaan we met z’n allen langs het parcours staan om de renners van de Giro aan te moedigen. 

Een eenmalig & uniek evenement in onze wijk; dat mag je niet missen!!!

Het programma start om 12.30 uur en eindigt om 18.00 uur. De entree is gratis!